logo rudizign

Leestijd: 3 minuten

Je eigen website beheren

Wordpress website beheren? Op deze manier wordt het een eitje!

Bestaande website aanpassen

Het is al lang niet meer nodig om alles uit te besteden als het om je website gaan. Met een beetje googelen en wat geduld kom je een heel eind.

Dat is ook precies wat ik mijn klanten gun: de mogelijkheid zijn of haar eigen website te beheren. Zelf teksten aanpassen of toevoegen, foto’s wijzigen en aanvullen; met de juiste middelen hoeft dit je niet af te schrikken. Eén voorwaarde: zorg voor een goede fundering. Een website die aan elkaar geknoopt is, is gedoemd te mislukken.

Video afspelen

WordPress thema

Er zijn tal van goede gratis én betaalde thema’s waarmee je makkelijk je website beheert. Of een thema bruikbaar is, check je vrij eenvoudig door naar het aantal reviews én beoordelingen te kijken, naar de laatste update-datum en naar de compatibiliteit:

je eigen website met wordpress thema hello

WordPress thema Hello

Nu kan ik een aantal thema’s de revue laten passeren, maar zinvoller is het om te vertellen met welk thema (en bijbehorende plug-in) ik zelf werk.
Werken met telkens eenzelfde thema is namelijk niet alleen fijn voor mij, maar vooral voor mijn klant. Door mijn uitgebreide kennis en continue ontwikkelingen, vertaal ik dit makkelijk door naar mijn opdrachtgever.

Hello in combinatie met Elementor Pro

Ik werk met het minimalistische thema Hello in combinatie met de plug-in Elementor Pro. Elementor Pro is een pagebuilder. Dit komt erop neer dat je werkt volgens het WYSIWYG-principe: What you see is what you get. Je sleept elementen naar de juiste positie en vult deze met de juiste inhoud.

Het voordeel van Elementor Pro is dat je bijna geen andere plug-ins nodig hebt om een volledige website te bouwen. Alles zit in deze plug-in. Daarnaast heb je keuze uit een arsenaal aan voorgedefinieerde elementen en pagina’s. 

Nu ben ik persoonlijk geen voorstander van voorgedefinieerde pagina’s of elementen. Het is prima ter inspiratie maar wil je het echt goed aanpakken, is het belangrijk te kijken naar het doel van jouw website. Als je daar vervolgens je ontwerp op aanpast, sluit dit beter aan bij jouw doelgroep.

Zo beheer je je eigen website

Lijkt het je handig om je eigen website te beheren maar vind je het lastig om een begin te maken? Laten we samenwerken!

Hoe we dat doen? Ik zorg voor een stevige basis: WordPress wordt geïnstalleerd en krijgt de juiste instellingen. Het thema Hello en Elementor Pro worden ingesteld. De website wordt goed beveiligd en draait op een server geoptimaliseerd voor WordPress. Ik zorg voor de header, footer en de navigatie. Dan is de beurt aan jou. Je gaat aan de slag met je eigen website en bouwt deze verder op. Ik leg je uiteraard uit hoe je dat doet. Kom je er niet uit? Dan help ik je een handje. Ben je klaar? Ik loop de website met je door en samen zetten we de puntjes op de i.

Het voordeel hiervan is dat je grotendeels je eigen professionele website bouwt, maar wél eentje die stevig in elkaar steekt. Wil je later aan de slag met vindbaarheid of je website uitbreiden? Dan bouw je gewoon verder waar je gebleven bent.

Meer weten? Let’s meet.

Je eigen website bouwen is niet persé moeilijk. Er zijn genoeg manieren om snel een website in elkaar te zetten. Je eigen professionele website bouwen? Ik bied je de ideale mix van mijn kennis en jouw inzet.
portretfoto Linda
Linda

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer