logo rudizign

Leestijd: 3 minuten

Stevige website met frisse vormgeving

Heerlijk zomers recept voor een geweldige website

Wie heeft er deze zomer nu geen zin in een frisse website die weer helemaal van deze tijd is, vol staat met actuele informatie en van je scherm afspat! Na het lezen van dit recept weet jij precies wat je te doen staat.

Ingrediënten

Bereidingstijd

± 1 dag

Dit is te doen als je een beetje handig bent en alle ingrediënten vooraf klaarlegt. Ga je voor eigen beeldmateriaal en teksten? Zorg ervoor dat je dit tot je beschikking hebt.  

Bereidingswijze

Hosting & domeinnaam

Start je voor het eerst met een website? Dan heb je een domeinnaam en hostingpartij nodig. Weet je niet welke partij je moet kiezen? Kijk op Webhosters of Hostingvergelijker welke partijen het beste uit de bus komen. Waar je op kunt letten is de servicegerichtheid. Twijfel vooral niet te lang. Uiteindelijk blijft het ook een beetje persoonlijke smaak.

Je kunt er altijd voor kiezen om je website bij mij onder te brengen. Je website draait dan op een snelle server geoptimaliseerd voor WordPress. Daarnaast zorg ik er meteen voor dat hij goed onderhouden wordt. 

Bij de hostingpartij van je keuze check je eenvoudig of de gewenste domeinnaam nog vrij is. Is je domeinnaam al bezet? Geef er dan een creatieve draai aan. Zo kom je alsnog tot het gewenste resultaat.

WordPress installatie

Bij veel hostingpartijen kun je WordPress met één klik op de knop installeren. Ideaal als je meteen aan de slag wilt. Loop na het installeren van WordPress de instellingen door. Hier geef je onder andere de tijdzone, de taal en de gewenste homepage aan. Het is zinvol op dit als eerste werk in te stellen. Zo hoef je achteraf geen aanpassingen meer te doen die gevolgen hebben voor de werking van de website.

Kom je hier niet uit? Neem vooral even contact met me op. Ik loods je door de belangrijkste instellingen heen.

Thema Hello Elementor & plugin Elementor

Klaar voor de volgende stap. Als template installeer én activeer je het WordPress thema Hello Elementor. Dit thema is ideaal in combinatie met de pagebuilder Elementor.
Met Elementor werk je als het ware aan de voorkant van je website, de plek waar je bezoekers de website straks ook zullen zien. Zo zie je meteen wat je doet én hoe het er uitziet. 

Met dit gratis thema en deze gratis plugin bouw je prima een eenvoudige website. Wil je meer functionaliteiten en opties: Schaf in dat geval de betaalde versie van Elementor (Elementor Pro) aan. Met deze versie ben je verzekerd van de nieuwste technieken en maak je een professionele website zonder al te veel beperkingen. Mocht je hosting bij mij afnemen, is Elementor Pro bij het plus-pakket inbegrepen.

Portie doorzettingsvermogen en een snufje geduld

Nu is het bouwen van een website niet moeilijk, mits je enigszins weet wat je moet doen. Ik heb dus makkelijk praten. Maar het is zeker niet onmogelijk om zelf aan de slag te gaan. Er is online veel informatie te vinden. Bijvoorbeeld hoe je pagina’s aanmaakt, hoe je je website goed beveiligt, hoe je ervoor zorgt dat je website er op mobiel goed uitziet. Welke vraag je ook hebt, het antwoord is te vinden. De ingrediënten doorzettingsvermogen en geduld zijn hierbij onmisbaar.

Wil je het jezelf niet al te moeilijk maken? Investeer slim en bouw je nieuwe website samen met mij. Ik zorg voor de basisopzet en leg je uit hoe je je website maakt. Loop je tijdens het bouwen ergens tegenaan of grijp je ergens op mis? Trek aan de bel, ik help je weer verder.
Is de website klaar maar ontbreekt er nog wat smaak of textuur? Ik loop hem samen met je door en vul aan waar nodig. Zo zal het eindresultaat je zeker bevallen en kun jij deze vervolgens vol trots presenteren.

Geniet smakelijk!

In dit blog vertel ik globaal hoe je een website maakt. Uiteraard is het niet zo simpel als ik hier omschrijf. Wat ik er vooral mee wil zeggen is dat het prima te doen is om je eigen website op te bouwen, als je het maar goed aanpakt. Een van de manier om dit te doen is om het samen met mij te doen. Jij houdt de vrijheid van de vormgeving, de inhoud en de indeling. Ik help je met de lastige (technische) onderdelen. Op deze manier bouw je je stevige, professionele website grotendeels zelf.
portretfoto Linda
Linda

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer