logo rudizign
Leestijd: 2 minuten

Hoe maak ik een uniek bedrijfslogo?

‘Waar haal jij je inspiratie vandaan?’ wordt me weleens gevraagd. Waar niet, zou je beter kunnen vragen. Wanneer het startschot wordt gegeven voor een nieuw bedrijfslogo, begint mijn hoofd te ratelen. Tijdens het hardlopen, onder de douche, voor de TV; onbewust ben ik al aan het ontwerpen. Ideeën poppen als vanzelf op en verdwijnen soms net zo snel als ze kwamen.

Een logo op gevoel

Behalve goed luisteren, laat ik mijn gevoel spreken. Een plan van aanpak ligt er niet, ik begin gewoon. Misschien niet heel zakelijk en gestructureerd, maar het werkt wel. Wat begint met chaos eindigt altijd in een professioneel eindresultaat. En daar gaat het natuurlijk om.

"WAUW! Wat een fantastisch logo. Dat was echt meteen mijn éérste gedachte toen ik van Linda dit (logo Geluk van 13) toegestuurd kreeg. Het was zelfs nog mooier als hoe ik het in gedachten had. De perfectie van het logo klopt, alles wat ik wilde is erin verwerkt op de juiste manier. SUPER!"
Britt Bijveld
Britt
Geluk van 13
bedrijfslogo geluk van 13

Ontwerp op goed geluk?

De weg naar een nieuw logo is niet kaarsrecht, het start- en eindpunt zijn dat wel. Met voldoende aanknopingspunten ga ik los.

De volgende input is hiervoor nodig:

Waar voldoet een professioneel logo aan?

Een goed logo hoeft wat mij betreft niet in één oogopslag duidelijk te maken wat voor bedrijf je precies hebt. Wat het wél duidelijk moet maken, is de boodschap erachter. Wie ben je, waar sta je voor? Welk gevoel roept het op? Heb jij aandacht besteed aan je logo, dan neem je je zaak serieus. Neem je je zaak serieus, dan heb je een duidelijk doel voor ogen.

Een goed bedrijfslogo:

“Ik had geen idee hoe ik mijn nieuwe logo vorm zou geven. Een gesprek van een uur was voor Linda voldoende. Het uiteindelijke resultaat ziet er fris en professioneel uit."
Bart Vorstenbosch
Bart
Vorstenbosch Installatie techniek

Overweeg je een nieuwe huisstijl?

Zorg dat jouw logo overeenkomt met je persoonlijke aanpak als ondernemer.  

Nieuw bedrijfslogo laten maken?

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer