logo rudizign

Functionele doodles

Gisterenavond pakte ik het boek Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar. Even een beginnetje maken, dacht ik. Met moeite heb ik het boek weggelegd omdat het toch echt tijd was om te gaan slapen.

Vandaag volgde ik een webinar van Aartjan van Erkel, waarbij mijn focus volledig AAN was. Toen het webinar was afgelopen en ik mijn bureau onderlegger bekeek, zag ik doodles. Ik kon me niet herinneren dat ik die had gemaakt. Tijdens het luisteren naar het webinar had ik blijkbaar zitten ‘multitasken’.

Ik moest meteen aan het boek denken. Daarin staat heel mooi uitgelegd dat het tekenen van ‘doodles’ een functie heeft wanneer je bijvoorbeeld naar iemand luistert tijdens een telefoongesprek of een vergadering. Het vult namelijk de leegte in je hoofd wat voorkomt dat je wordt afgeleid en je focus, in dit geval op het webinar, op UIT gaat.

Dat verklaart een hoop. Al zo lang ik me herinner, teken ik doodles tijdens een telefoongesprek. Alleen noemden ze het vroeger geen doodles en dacht ik vooral dat ik weer een leeg blaadje had verprutst met minuscuul kleine krabbeltjes all over the place. Nu weet ik, ik was efficiënt bezig met mijn focus!

Maak jij ook mooie creaties tijdens het telefoneren of ben jij meer het type ijsbeer?

Website laten maken

Opvallen?
Krijg alle ingrediënten voor een Wordpress website die overtuigt: vindbaarheid, design, seo-tekst en gebruiksgemak!

Wordpress webhosting

Snel, veilig én stabiel?
Met goede VPS-hosting en de juiste instellingen staat jouw Wordpress website als een huis.

Website onderhoud

Helemaal up-to-date?
Zorg dat de info op je website actueel is en 100% overeenkomt met jouw huidige positie als ondernemer