Hoe bereid jij je ham?

Een man vroeg zijn vrouw waarom zij de voor- en achterkant van de ham afsnijdt tijdens het bereiden ervan. Haar antwoord: ‘Zo deed mijn moeder het altijd.’ Toen haar moeder die avond bij toeval kwam eten, werd haar dezelfde vraag gesteld. Haar antwoord: ‘Zo deed mijn moeder het altijd.’ Ze besloten oma op te bellen om te vragen waarom zij altijd de voor- en achterkant van de ham afsneed. Haar antwoord? ‘Omdat mijn pan te klein was.’

Ik moest hardop te lachen toen ik dit stuk las in een boek van T. Harv Eker. Al was het lachen als een boer met kiespijn.

Het reflecteren, kijken naar wat je doet en je afvragen waarom je het doet, is een uitdaging. Maar zeker nodig als je je als ondernemer op de kaart wil zetten. Mijn zoektocht is al een tijdje geleden begonnen en is nog zeker niet ten einde. Ik denk ook niet dat dat ooit gebeurt. In beweging blijven, dat is belangrijk. Luisteren naar mijn klant, luisteren naar mezelf, bijsturen, pauzeren, vaart maken, afremmen en soms even stilstaan.

Hoe bereid jij je ham? Kan ik je helpen je verhaal als ondernemer te vertalen naar een goede website waar jouw bewegingen moeiteloos te volgen zijn? Let me know!